Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Să protejăm orașul

Să protejăm orașul!

Riscul de contagiune poate fi redus! Există soluții! Există finanțare UE! RAPIDĂ!

Igiena precară spre deloc + prezența continuă în spațiile publice, de la parcările marilor magazine până la scări de bloc sau stații de autobuz ( fotografia cu o persoană fără adăpost dormind, ieri după amiază, pe banca din stația de autobuz de la Spitalul Județean, este cât se poate de grăitoare ) sunt doar două dintre elementele în baza cărora trebuie aplicate imediat măsuri de izolare sub supraveghere medicală.

Printre categoriile cu cel mai ridicat risc de îmbolnăvire și de CONTAGIUNE sunt aceste persoane fără adăpost dar am identificat o soluție de finanțare RAPIDĂ: Programul European pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate ( POAD )

Mai mult – nimeni nu știe câți dintre cei fără adapost din Galați au peste 65 de ani sau care este situația lor medicală (boli gen diabet sau tuberculoză).

Am cerut oficial, și cer și public autorităților locale să acceseze de urgență fonduri europene pentru finanțarea măsurilor de protejare a persoanelor fără adăpost din Galați

Da! Pentru această situație sunt disponibile fonduri alocate de Uniunea Europeană!Iar procedura nu este deloc complicată!

Primăria trebuie să îi preia de pe străzi și să îi cazeze în regim de IZOLARE montorizată în Centrele de asistență socială pe care le avem deja funcționale.

În cazul în care centrele pentru persoanele fără adăpost funcționează doar în regim de noapte, programul trebuie extins și în regim de zi, non-stop.

Pentru a reduce o parte din cheltuielile Centrelor de găzduire, Primăria trebuie să CENTRALIZEZE situația persoanelor din această categorie și să realizeze o estimare a necesarului de materiale, îmbrăcăminte, încălțăminte, cazarmament, produse pentru igiena personală, șamd, conform art. 6 din Ordonanța militară nr. 3/ 24.03.2020 și să TRANSMITĂ această situație către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Documentul cu SITUAȚIA din Galați ( și cel cu situația din Tecuci sau cu situația din orice localitate din județul Galați în care sunt identificate persoane fară adăpost ) va fi ÎNAINTAT Ministerului Fondurilor Europene care, conform Decretului prezidențial nr. 195 privind instituirea stării de urgență, dă posibilitatea ministerului să ACHIZIȚIONEZE în mod direct materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii, va achiziționa direct produsele necesare, în cantitățile solicitate.

Produsele vor fi LIVRATE direct primăriei, care le va folosi pentru persoanele fără adăpost.

Cu aceeași procedură, prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate se poate finanța și costul pachetelor de alimente sau hrana caldă pentru aceste categorii de persoane.

Folosiți fondurile europene! Dar asta nu înseamna că nu trebuie să scoateți din bugetul local cheltuielile inutile indiferent de situație, așa cum este contractul pentru monitorizarea presei, în valoare de peste 100.000 de lei!

Sursa foto: Sorin Gheorghe/ Facebook

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați