Activitate în circumscripție, Toate știrile

Şî eu vreau străduţî!

Astăzi, 15 martie, toată România a cerut autostrăzi. Avem mare nevoie de drumuri. E foarte probabil însă ca în timpul guvernării PSD-ALDE să nu se întâmple ( mai ) nimic.

Pentru că PSD şi ALDE nu sunt în stare să facă o străduţă, darămite o autostradă!

În timpul protestului naţional am fost pe strada George Enescu din Galaţi. E cunoscută şi sub numele de Vadul Şcolii 24. Acolo este şantier şi e şantier încă de astă toamnă. Bordurile lăsate în drum, pământul frământat, iar pe “şantier” nu era nimeni.

Vecinii au spus că în ultima săptămână au fost 3 sau 4 muncitori cu un utilaj şi că fac şi ei ce pot acolo, atunci când nu pleacă mai devreme.

E foarte grav!

Pentru că licitaţia a fost anul trecut, la începutul lunii iulie. Acum 8 luni!!!

Contractul este în valoare de 5,3 milioane de lei şi include lucrări de reabilitare pe 9 străzi din Valea Oraşului: George Enescu, Vămii, Plevnei, Spaniolă, Leului, Olteniţa, Decebal, Vadu Cărăbus şi Siretului.

Sunt străduţe de câteva zeci de metri, cel mult o sută de metri fiecare.

Ce ar trebui să se întâmple acolo: lucrări la reţeaua de apă şi canalizare pe Siretului şi Plevnei, carosabil şi trotuare peste tot şi iluminat cu LED-uri.

NICĂIERI NU ERA NICI PICIOR DE MUNCITOR!
NICĂIERI, cu excepţia străzii George Enescu, NU FUSESE PICIOR DE MUNCITOR, NICIODATĂ.
NICĂIERI!

Asta este administraţia PSD-ALDE, căreia i-am cerut astăzi autostrăzi: au dat un contract de 5,3 milioane de lei şi au primit 4 muncitori şi 1 utilaj pentru 9 străzi!

Şi e cu atât mai tragic cu cât, la nici 300 de metri distanţă, în centrul oraşului, se lucrează zi-lumină, chiar şi sâmbăta!

Diferenţa e că lucrările din Centrul oraşului se văd, zeci de mii de oameni trec prin Centru şi admiră “sârguinţa” primăriei PSD, care “trage” tare, să termine lucrările înainte de alegerile europarlamentare. Prin Valea Oraşului, pe străduţe pe unde nu trece nimeni, nu se întâmplă nimic, pentru că ei cred că nu trece nimeni pe acolo şi nu se află că nu fac nimic.

Ei, uite, am trecut noi. 
Ei, uite, s-a aflat!

Asta e problema: pentru autostrăzi invocă motive: că nu e gata studiul de fezabilitate, că proiectarea încă nu e licitată, că licitaţia a fost contestată … dar aici? Licitaţia e făcută acum 8 luni! Pentru ce plăteşte primăria 5 milioane de lei?

Pentru 4 muncitori cu un singur utilaj?!

Dacă nu autostradă, măcar o străduţă!

Primăria PSD Galaţi trebuie să impună constructorului un ritm de lucru mult mai alert. Când vrea, poate. A se vedea lucrările din Centru. Şi pe strada George Enescu trebuie să se poată. Şi pe Spaniolă. Şi pe Vadu Cărăbuş!

Dacă pesediştii din primăria Galaţi nu înţeleg că trebuie să lucreze repede şi bine pentru gălăţenii care locuiesc în Valea Oraşului, atunci s-o facă de frică. Pesediştii din Primăria Galaţi să ştie că drumul către secţiile de votare de la Şcoala 24 şi de la Liceul de Marină trece şi pe străduţele Enescu, Decebal, Olteniţa sau Leului şi pe toate celelalte străduţe din Valea Oraşului lăsate de izbelişte.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro