Activitate în circumscripție, Toate știrile

Şi la Galaţi, la fel ca în toată ţara!

Bătrânii, femeile şi minorii principalele victime ale recursului PSD compensatoriu. Am fost unul dintre contestatarii USR ai acestei nenorociri la Curtea Constituţională. USR a depus deja un proiect de lege pentru anularea desfrâului asta infracţional.

Vreau să vă spun că am primit asigurări că gălăţeanul atacat în scara blocului de un infractor eliberat de PSD-ALDE-UDMR, prin legea recursului compensatoriu are şanse bune de refacere şi a primit cele mai bune îngrijiri medicale pe care le putea primi la ora actuală în Galaţi.

Asta este vestea bună. Din păcate, e singura.

Dar atacul de ieri, de la Galaţi, ca sute şi mii de alte infracţiuni penale săvârşite în ţară în ultima vreme de către recidivişti este consecinţa directă a legii recursului compensatoriu aşa cum a fost făcută şi aprobată de majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Parlamentul României. Politicienii aceştia, din disperarea de a-şi scăpa şefii şi apropiaţii şi, poate, chiar şi pe ei înşişi de Justiţie, au hotărât să sugrume Justiţia pe toate palierele ei: şi în faza de anchetă ( atacul asupra DNA ) şi în faza de judecată ( atacul asupra CSM şi Înaltei Curţi ) şi în faza de executare a pedepsei ( legea recursului compensatoriu ).

Problema a fost că nu puteau să-şi dea legile doar pentru ei: nu au avut curajul să dea o lege în care să scrie: se anulează orice anchetă, orice proces şi orice pedeapsă în care este implicat un pesedist, un membru ALDE sau un şef din UDMR, aşa ca au dat drumul la tot şuvoiul, punând în aceeaşi oală, ca să fie mai mare şi să pară că problema este mult mai gravă şi criminalii şi corupţii, şi violatorii şi evazioniştii, şamd.

În cazul legii recursului compensatoriu, au luat un proiect care prevedea ca la fiecare 30 de zile consecutive de închisoare în condiţii neconforme să fie socotite 33 de zile de executare şi au pus ca la fiecare 30 de zile în condiţii neconforme să fie socotite 36. Au dublat oferta şi, practic, au redus pedepsele cu 20% şi a dispărut obligativitatea ca zilele să fie consecutive. Adică, de exemplu, un deţinut de lux, putea să primească o permisie sau un adevărat concediu ( dacă mai tineţi minte cazul Borcea ) şi tot se punea la socoteală.

PSD-ALDE-UDMR au mai considerat trebuia extinsă condiţia ca fiecare infractor condamnat la închisoare care beneficia de recursul compensatoriu să fi avut o suprafaţă de 3 mp în celulă ( nu sunt celule de 3 mp, sunt celule mari în care sunt mai mulţi deţinuţi şi atunci se face o medie ) la 4 mp.

Şi, foarte important, nu au mai cerut verificarea pentru celula în care a stat infractorul condamnat la închisoare ci au “extins” verificarea la tot penitenciarul. Au făcut asta ca să iasă mai repede din închisoare deţinuţii “de lux” care şi-au amenajat celulele la un nivel cum nu au mulţi români în casă. O verificare pe fiecare caz ar fi scos la iveală situaţia asta iar parlamentarii PSD-ALDE-UDMR ştiau, aşa că au acţionat în consecinţă. Teoretic, dacă Dragnea ar fi fost condamnat şi închis într-o celulă de la etajul doi, curată, zugravită, cu paturi noi, cu televizor, aer condiţionat, laptop şi telefon mobil ascunse şi multe alte beneficii, putea fi eliberat mai devreme pentru că era igrasie într-o altă celulă, de la etajul trei.

Iar toate modificările astea şi multe altele au fost introduse şi susţinute de Florin Iordache, Marton Arpad, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea şi aprobate de toţi parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR. În timpul ăsta ( s-a întâmplat în primăvara anului 2017 ), ministrul Tudorel Toader se uita în altă parte. Era ocupat cu “ievaluarea” procurorilor şi cu decapitarea DNA.

Deşi le-am spus că eliberarea otova a infractorilor va avea consecinţele pe care le vedem, deşi le-am spus că romanii nu vor accepta aşa ceva, parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR au mers înainte şi, cel mai trist, nici acum nu vor să dea înapoi. Nu le pasă.

Priviţi încă o dată filmul de pe camerele de supraveghere … asta este ceea ce guvernarea PSD-ALDE, susţinută de UDMR a dat românilor: bătaie şi jaf! Iar românilor care au ieşit să protesteze în stradă împotriva amnistiei şi graţierii tot asta au le-au dat: bataie şi gaze!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR de Galati

www.BogdanRodeanu.ro