Anunțuri, Toate știrile

Sub masca pandemiei, Guvernul pregătește un nou val de numiri politice!

Sub masca pandemiei, Guvernul pregătește un nou val de numiri politice!

Legea adoptată privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adoptată de Guvern și trimisă la Parlament a fost transformată de interesul politic într-o mască pentru pregătirea alegerilor locale și parlamentare.

De exemplu, articolul 21:Art.21 – (1) Instituțiile și autoritățile publice pot angaja personal fără concurs, în funcție de nevoile determinate de prevenirea și combaterea situației care a generat starea de alertă, pe durată determinată de 6 luni.(2) Pe durata stării de alertă, prin derogare de la prevederile OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, numirile în funcțiile publice sau de înalt funcționar public pot fi făcute fără îndeplinirea condiției de a fi funcționar public sau, după caz, înalt funcționar public, pentru o durată determinată de 6 luni.Asta vrea Guvernul dar nu este deloc în regulă că funcționari publici, ba chiar înalt funcționari publici să fie numiți în posturi de prefect, de exemplu sau de secretari generali în ministere, sau în orice altă funcție care impune că titularul să fi trecut examenele de funcționar sau înalt funcționar public direct de pe stradă sau din sediul de partid.

Și toate astea sub masca pandemiei!

Nu mai vorbim că în România există o instituție care se numește Corpul Înalților Funcționari Publici, în care sunt zeci de oameni care au toate certificările și calificativele necesare pentru a ocupa și îndeplini astfel de funcții!Nu mai vorbim că deja există avizul Consiliului Legislativ, care, previzibil, atrage atenția că “este necesar să se menționeze CRITERIILE care trebuie avute în vedere la angajare, ÎN LIPSA organizării concursului.”Nu mai vorbim că, în prezent, zeci de prefecți și subprefecti ocupă funcțiile prin detașare și le exercită temporar. La fel, zeci de funcții de secretar și secretar general adjunct în ministere sunt ocupate temporar, prin detașare.

La fel făcea Carmen Dan cu șefii inspectoratelor județene de poliție!

Clientelismul politic este cea mai gravă boală a României! Numirile politice, fără niciun fel de concurs, fără niciun fel de filtru de integritate, doar pentru obsesia controlului politic asupra instituțiilor și întreprinderilor de stat și pentru sinecuri sunt, de fapt, pandemia care ține România pe loc de mult prea multă vreme.

Avizul Consiliului Legislativ are mai mult de 10 pagini de astfel de observații argumentate, care demonstrează că proiectul adoptat de Guvern pentru a proteja România de efectele pandemiei este și o pregătire de partid pentru a politiza excesiv administrația țării.Avizul Consiliului Legislativ este un document public. Îl puteți citi la acest link: https://senat.ro/legis/PDF/2020/20L279LG.PDF

Dar Legea privind instituirea stării de alertă, aprobată de Guvern, modifică și o Ordonanță de Urgență, ( OUG 21/20014 ) privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, și introduce mai multe măsuri printre care și “măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților”.Citez, “art (3) a) evacuarea temporară a persoanelor și bunurilor din zona afectată sau posibil afectată””c) efectuarea lucrărilor pentru modificarea de urgență a mediului înconjurător și infrastructurii, stabilite de forțele de intervenție pentru oprirea sau limitarea efectelor situației de urgență

“De ce? Ne pregătim să îi evacuăm pe cei sănătoși din clădiri sau cartiere carantinate? Să înconjurăm cu taluzuri sate carantinate?”

g) demolarea parțială sau totală a unor construcții, instalații sau amenajări, mutarea/ dezmembrarea unor bunuri/ mijloace mobile”

“h) inundarea controlată a unor terenuri, culturi, plantații sau păduri, indiferent de formă de proprietate”

Ar fi bine să fie o greșeală de redactare. Legea trimisă la Parlament privește unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Cum poți să lupți cu virusul inundând terenuri și demolând construcții?!

Ce rost au toate completările astea?!

Rămân în Parlament până când Legea va fi adoptată. Și cer eliminarea din lege a acestor prevederi

Bogdan RodeanuDeputat

USR Galați

www.BogdanRodeanu.ro