Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Suntem direct în fața unei pandemii.

Suntem direct în fața unei pandemii.

Nu ne-am pregătit pentru asta.

Nu am avut proceduri planificate.

Resursele pe care ar fi trebuit să le găsim în depozitele strategice nu au fost completate și reînoite.

Ce avem de făcut? Să colaborăm. Să ajutăm în măsura în care putem, respectând totodată regulile și procedurile.

Dar cel mai ușor și mai la îndemână ne-ar pute fi să fim calmi și nu propagăm știri incomplete. Jumătatea de adevăr e mai toxică decât minciuna. Creează panică. Creează freamăt negativ în societate. Exact de ceea ce nu avem nevoie acum.

Să NU ne așteptăm ca autoritățile publice să COMUNICE foarte bine.

Nu știu să o facă. Nu au avut nevoie de asta in ultimii 30 de ani. Au manipulat doar în perioadele electorale. Iar acum, când comunicarea este esențială, sunt cumva copleșiți de alte priorități.

Ăsta e unul din lucrurile pe care l-am înțeles în ultimii 3 ani.Spunând acestea las și câteva rânduri despre situația de azi a Centrului de Carantină amenajat la Căminul H, în Campusul Studențesc.

– Gunoiul menajer al persoanelor carantinate a fost depus pe platforma betonată din fața căminului. Ati văzut poze peste tot.

– Acest gunoi nu este separat și este considerat la total cu risc biologic, el nu poate fi acum preluat decât de firma specializată care trebuie să-l preia si sa-l incinereze.

– Gunoiul a fost scos în fața imobilului. Pubelele marcate special pentru el au fost aduse după aceea. Normal ar fi fost să fie invers.

– Gunoiul ar fi trebuit să fie depozitat zilnic în afara imobilului, nu tot, odată la câteva zile. Dar pentru asta ar fi trebuit să existe pubele și proceduri.- Firma care preia acest gunoi e copleșită. Apar întârzieri în ridicare. Ar fi trebuit să ținem cont și de acest lucru. Mâine va fi ridicat.

– Multă mâncare rămâne neridicată de către persoanele carantinate. Multe din familiile lor vin și le aduc provizii.- Ar trebui să se știe cu o zi înainte cine vrea și cine nu vrea mâncarea adusă de la cantinele autorităților. Am limita risipa și am ajuta și pe alții care au nevoie.

Dar pentru toate acestea, coordonatorii centrelor de carantină, cei desemnați de Comandamentele Județene, ar trebui întradevăr să se implice. Poate și la fața locului. Protejat. Nu îl consider risc neasumat. Doar datorie firească. Și este vorba de acele atribuții care vin odată cu numirea în funcție. Chiar dacă numirea e politică.Știu că acest mesaj va ajunge unde trebuie. Și va ajunge repede. Nu voi înainta nicio adresă oficială. Nu avem timp de aruncat vina nici în hârtii și nici pe alții.Timpul nu mai înseamnă bani. Timpul înseamna, azi, VIAȚĂ.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR