Activitate în circumscripție, Toate știrile

Traficul de persoane se poate face şi trei ore pe zi, cu bilet de voie!

Si biletul asta, de la DGASPC…

⁉️ Are cineva vreo garanţie că, în cele trei ore de învoire dintr-un centru de plasament, un copil aflat în grija statului roman nu merge la cerşit, la furat, la muncă la negru sau chiar să se prostitueze, sub ameninţarea cine ştie cărui interlop, nu poate ajunge să fie violat sau exploatat în orice fel, repet, CU BILET DE VOIE?

⁉️ Au trecut aproape 24 de ore de la apariţia primelor informaţii în cazul fetiţei plecate “cu bilet de voie” din centrul DGASPC Galaţi.

⁉️ Nimeni din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie nu a pomenit nimic despre vreo minimă verificare a situaţiei de la Galaţi.

La fel, nimeni din Ministerul Muncii şi Justiţiei sociale nu a pomenit nimic despre dispunerea vreunei verificări punctuale, la DGASPC Galaţi.

‼️‼️‼️Doar DGASPC Galaţi a comunicat faptul că minora “a plecat cu bilet de voie din centrul de plasament şi a ajuns la prietenul ei”.

Statul român este tutorele acestui copil. DGASPC Galaţi este instituţia care şi-a asumat responsabilitatea pentru viaţa copilului! DGASPC Galaţi a dat un bilet de voie pentru orice!

Nu au avut niciun fel de grijă unde urma să ajungă fetiţa şi ce urma să facă! Nu au avut nicio grijă să ia legătura cu părinţii prietenului ei. Nu au avut decât grija propriilor salarii!
Birocratic, sunt “acoperiţi”: fetiţa a cerut bilet de voie, a plecat 3 ore.

Da, a plecat din centrul de plasament şi, în loc să se întoarcă tot acolo, a ajuns la spital.

Ministrul interimar de interne, presat de opinia publică, a anunţat investigarea celor doi poliţişti, ancheta din care va reieşi, încă o dată, că în MAI sunt şi oameni care nu au ce să caute în uniformă, în slujba cetăţeanului. Incompetenţa se vede din ce în ce mai des şi mai dureros.

Însă ministrul Muncii şi Justiţiei sociale nu se deranjează cu astfel de probleme.

Iar primul ministru PSD, Viorica Dancilă, încă rupe biletele de voie pe care le primea de la Liviu Dragnea.

Asta a fost grija DGASPC Galaţi: să se acopere cu hârtii!
Deşi ar trebui făcută o verificare extinsă, la nivel naţional, a biletelor de voie cu care copiii aflaţi în grijă statului pleacă pe stradă pentru o oră sau mai multe.

Pentru că s-a dovedit cât se poate de clar şi de dureros că în timpul acestor învoiri se poate întâmpla orice!

Nimeni nu poate garanta că, în timpul unei învoiri de 3 ore, un copil aflat în grija statului român, nu merge la cerşit, la furat sau chiar să se prostitueze sub ameninţarea cine ştie cărui interlop, nu poate ajunge să fie violat sau exploatat în orice fel, CU BILET DE VOIE!

La sfârşitul anului 2018 erau 13.600 de copii în centre rezidenţiale publice şi încă 3.496 în centre rezidenţiale private ( date statistice ale ministerului ). În Galaţi erau 285 de copii în centre rezidenţiale publice.

Întrebarea este şi pentru primul ministrul Viorica Dăncilă şi pentru ministrul muncii şi justiţiei sociale Marius Budăi şi pentru conducerea DGASPC Galaţi:

Câţi copii aflaţi în centrele de plasament au primit învoiri, pe ce perioade şi care sunt măsurile de siguranţă pe care le iau angajaţii centrelor de plasament astfel încât, pe perioada învoirilor, copiii care părăsesc centrele de plasament să nu devină victimele unor infracţiuni sau să nu comita ei înşişi infracţiuni?

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro

Sursa foto: Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane