bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Ultima șansă de blocare a hotărârii PSD Galati

Ultima șansă de blocare a hotărârii PSD Galati de a crește cu 55% impozitul auto: consilierii locali USR-PLUS au depus sesizare la Prefectură!

Consilierii locali USRPLUS au depus o sesizare prin care solicită prefectului de Galați efectuarea controlului de legalitate a mai multor hotărâri de Consiliu Local, printre acestea și HCL 512 – creșterea taxelor și impozitelor locale, impusă de majoritatea PSD.

După cum am relatat și am adus în atenția opiniei publice încă din 17 decembrie, consilierul local PSD Gheorghe Bezman a permis unei alte persoane să voteze în locul dânsului mai multe Hotărâri de Consiliu Local.

Prin urmare, considerăm că votul a fost viciat pentru un număr de 10 HCL-uri și este necesară efectuarea controlului de legalitate asupra adoptării lor, în conformitate cu legislația în vigoare.

PSD Galați a făcut scut pentru protecţia consilierului Bezman. Miza nu este doar sancţionarea acestuia pentru gestul incalificabil de a permite unei alte persoane sa voteze în locul său ci şi de a impune respectarea procedurilor legale în Consiliul local, în locul practicii discreţionare a PSD Galaţi.

Ca urmare, solicităm Instituţiei Prefectului judeţului Galaţi analizarea în amănunt a situaţiei din şedinţa Consiliului local în timpul căreia a fost săvârşită infracțiunea de uzurpare a unei calități oficiale și să dispună sesizarea organelor de anchetă în vederea identificării persoanei care l-a substituit pe domnul consilier local PSD Gheorghe Bezman și tragerea la răspundere a acestora.

USR-PLUS este și va rămâne VOCEA TA în Consiliul Local!

Echipa consilierilor locali USR-PLUS,

Flavia Susnoschi
Daniel Zinica
Cristian Chitaru