bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Un proiect USR a fost votat în Camera Deputaților

Un proiect USR a fost votat în Camera Deputaților, altul urmează să fie votat în Senat săptămâna viitoare!

Fără rable abandonate în parcări și protecție instituțională pentru pădurile României

Proiectul USR a fost adoptat în Parlament!

Cel mai important lucru este că vor putea fi ridicate și mașinile înmatriculate în străinătate care sunt abandonate. Celebrele rable cu număr de Bulgaria ( și nu numai ) abandonate pe la toate colţurile, vor putea fi ridicate la fel ca toate celelalte mașini abandonate.

Mașinile abandonate, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate, care nu au ITP și nici asigurare în vigoare vor putea fi ridicate mai repede: am scăzut de la un an la 6 luni perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice.

Mai mult, a fost redus la 5 zile de la primirea somației termenul în care proprietarul poate depune dovada achitării taxelor auto, amenzilor și dovada efectuării ITP-ului.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, autoritățile locale au un instrument legal de lucru cât se poate de eficient pentru a elibera spațiul public de mașini abandonate și de a putea să lucreze pentru mai multe locuri de parcare sau, după caz, spaţii verzi bine întreținute.

Un alt proiect de lege inițiat de USR – și care a trecut de Camera Deputaților, este cel de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, “DNA-ul pădurilor”.

Acum, proiectul de lege este la Senat. A trecut de Comisia de Mediu iar ieri, și de Comisia Juridică.
DNA-ul pădurilor vă fi votat săptămână viitore de plenul Senatului.

Fac apel la senatorii din celelalte partide politice să voteze acest proiect. Pădurile României trebuie să fie protejate cât mai eficient!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.BogdanRodeanu.ro