Anunțuri, Toate știrile

USR a luptat pentru dreptul Gurvenului la decizie rapidă

Majoritatea PSD-UDMR-ALDE-Pro România a continuat azi ceea ce vă povesteam ieri ca va face. A reușit introducerea în proiectul de hotarâre a unor articole ce au menirea de a diminua capacitatea de reacție a guvernului la situația de fapt. În raportul comisiilor de Apărare, aceste amendamente nu au avut loc de a fi incluse.

Au fost introduse de comisiile juridice, acolo unde colegii nostri au depus amendamente de respingere a lor.

Propunerea USR nu atrecut ieri de comisii și nici azi de plen.

Dar acest lucru nu e singurul fapt de azi prin care PSD-UDMR-ALDE-Pro România concurează pentru a limita drastic capacitatea de acțiune a guvernului și a președintelui.

Așa-zisa avocată a poporului, Renate Weber, în fapt avocata PSD ALDE, a atacat la CCR dreptul președintelui României de a lua decizii în perioada stării de urgență. Tot azi.

Sub pretextul apărării drepturilor omului, PSD încercă din nou să limiteze dreptul Guvernului de a decide prin ordonanțe militare.Și da, azi, am fost puși astfel în situația fie de a vota împotrivă, ceea ce ar fi însemnat că blocăm prelungirea stării de urgență, fie pentru, dar cu amendamentele PSD. Am votat pentru prelungirea stării de urgență, singurul mecanism instituțional prin care resursele Statului Român pot colabora efectiv pentru combaterea pandemiei.

Bogdan RodeanuDeputat USR Galati

Deputat USR Galati