Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

“USR Galați cere primăriei PSD Galați să reactiveze aplicația Galați CityApp

“USR Galați cere primăriei PSD Galați să reactiveze aplicația Galați CityApp pentru a informa publicul despre măsurile necesare și obligatorii în situația de urgență declarată pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus.

Pur și simplu, nu mai suntem într-o situație normală: este situație de urgență!Primăria PSD Galați a plătit pentru aplicația asta peste 10.000 de euro.

Numai că, acum, în situația de urgență, evenimentele cu public sunt suspendate, activitatea cu publicul în muzee și teatre a devenit imposibilă, cafenelele, restaurantele și barurile nu mai pot desfășura decât livrări la domiciliu sau vânzări “la pachet”.

Repet: nu mai suntem într-o situație normală – este situație de urgență!Mai mult, primăria PSD Galați nu și-a actualizat NICIODATA propriile comunicate de presă din aplicația respectivă.Au plătit – dar nu au fost în stare să folosească aplicația pentru informare publică. Niciodată!Aplicația Sibiu City App este plină de informații și recomandări: https://sibiucityapp.ro/roLa Galați nu că nu se poate – nici măcar nu au încercat!

Nu au fost capabili să desemneze pe cineva din primărie care să se ocupe cu funcționarea achiziției. Și, la câte angajari au fost făcute, nu se pot plânge că nu au personal disponibil!

Acum suntem într-o situație de urgență. ACUM. Nu săptămâna viitoare.

Nu după viitoarea ședință de Consiliu local. Trebuie să o folosească. Trebuie să își depășească barierele birocratice din interiorul instituției și să elaboreze proceduri clare de lucru cu această aplicație.În consecință, cer primăriei PSD Galați să reactiveze aplicația Galați City App, în care comunicatele de presă ale Primăriei municipiului Galați sunt neactualizate încă din octombrie 2018, în sensul în care această aplicație, achiziționată pentru informarea publică, să furnizeze publicului informații actualizate și instrucțiunile emise de autoritățile locale și naționale pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus COVID-19.

“Andrei Postică

Președinte Filiala municipală USR Galați

www.usr-galati.ro