Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Ziua Unirii Principatelor Române a insemnat foarte mulți ani de luptă a foarte multor oameni

Ziua Unirii Principatelor Române a insemnat foarte mulți ani de luptă a foarte multor oameni, români care și-au dorit o Românie, cât de mică dar desprinsă de evul mediu. Orice alt obiectiv național nu putea fi atins fără Unirea Principatelor.

În 1859, românii au vrut, au încercat și au reușit să iasă de sub puterea exercitată de străini și au început să se conducă singuri, după valorile europene ale epocii.
Unirea Principatelor Române a fost opera unei generații care a căutat libertatea naționala și a dat startul reformelor care, după 30 de ani, au dus de la Revoluția de la 1848 la Independența României și, mai apoi, la Marea Unire și la dezvoltarea țării.

Nimic din ceea ce România a realizat de atunci încoace nu ar fi fost posibil fără Unirea Principatelor.
Generația lui Alexandru Ioan Cuza a făcut Unirea pentru ca românii să iasă din evul mediu. Dar încă avem școli cu toalete în curte și nu numai.

Generația pașoptistă a făcut Unirea pentru ca românii să aibă libertate. Dar în urmă cu numai 2 ani manifestanți pașnici au fost bătuți și gazați.
Generația de la 1859 a făcut Unirea pentru conecta România cu Europa și politic și cultural și economic. Dar încă nu avem autostrăzi.

Avem în schimb altceva, extrem de important: posibilitatea de a le face.

Iar asta se datorează generației lui Alexandru Ioan Cuza și Unirii Principatelor Române, pe care am omagiat-o astăzi, cu o depunere de coroane la Monumentul Domnitorului din Galați.