bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗜𝗺𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗽𝗹𝗮𝗴𝗶𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶

𝗜𝗺𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗽𝗹𝗮𝗴𝗶𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶.
Legile Educației nu trec pe un plan secund, ci ajung pe un ultim loc în agenda PSD-PNL-UDMR și AUR: coaliția toxică refuză reformele, sfidează sistemul de învățământ și, în mod voit, ignoră dreptul elevilor la un viitor educat.
Coaliția incompetenței, a plagiatului și a hoției se joacă de-a educația, într-o țară în care mulți copii nu au acces la educație și în care abandonul școlar și absenteismul rămân realități dure care afectează generații întregi.
Sunt aceiași deputați ai coaliției PSD-PNL-UDMR și AUR care au adoptat, astăzi, un amendament PSD care prevede, în ceea ce privește plagiatul, că „nu constituie abateri de la normele de etică diferențele de concepție teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferențele de interpretare a datelor, precum și diferențele de opinie”.
„Cu proaspătul amendament adoptat astăzi, domnii Ciucă și Bode vor invoca faptul că au până la 90% din lucrările lor doar niște erori materiale de citare. În loc să ne uităm la țările civilizate ca modele de a genera excelență academică, partidele de la guvernare au o altă prioritate: să își scape colegii plagiatori de tinichelele legate de coadă”, a transmis Ștefan Pălărie, senator USR.
USR a depus mai multe amendamente la legile Educației propuse de ministrul Ligia Deca, pentru a se putea vorbi despre schimbări reale în sistemul de învățământ. Însă niciunul dintre acestea nu a fost adoptat.
Deputat USR Galați