bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗔𝗷𝘂𝘁𝗮̆𝗺 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮̆𝗺 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗮𝗹𝗲𝗹𝗲!

𝗔𝗷𝘂𝘁𝗮̆𝗺 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮̆𝗺 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗮𝗹𝗲𝗹𝗲!
𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝘀𝘁𝗮, 𝗱𝗼𝘁𝗮̆𝗺 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗔𝗻𝗶𝗺𝗮𝗹𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗶𝗺 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁̦𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗶 𝘃𝗲𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗮𝗿𝗶!
Împreună cu Filip Havarneanu, colegul meu deputat din Iași, am pus bazele unui nou proiect legislativ: este o inițiativă care va sprijini Poliția Animalelor și îi va ajuta pe polițiștii veterinari cărora legea, în prezent, nu le oferă foarte multe instrumente de acțiune și suport.
Am pornit la drum cu acest proiect, plecând de la ideea europarlamentarului Vlad Gheorghe, alături de care am pus bazele multor alte colaborări.
Atunci când echipele noastre lucrează împreună avem șanse și mai mari ca inițiativele să fie complexe și bine argumentate, dată fiind experiența fiecăruia.
Prin acest mod, activitatea polițiștilor nu se va rezuma doar la aplicarea sancțiunilor, ci va implica și intervenția cu echipamente medicale menite să salveze viața animalelor agresate și aflate în suferință.
Cei care anchetează abuzurile și suferința necuvântătoarelor trebuie să aibă și prerogativul legal pentru a ajuta imediat. Unii dintre ei sunt și medici veterinari și ar putea interveni cu primele manevre medicale.
Au nevoie de dotări însă, și de o lege care să le permită să salveze vieți ale necuvântătoarelor, acolo unde sunt chemați pentru cercetarea unui abuz sau a unei fapte ilegale care pune în pericol un animal.
Au fost dese cazuri în România când, în timpul intervențiilor, viața animalelor a depins de rezolvarea unei urgențe medicale, iar salvatorii nu au dispus de echipamentele adecvate.
Nici amenda și nici pedepsirea vinovatului nu salvează viața victimei necuvântătoare: de aceea, venim cu o inițiativă completă.
Avem nevoie de legi ferme care să protejeze necuvântătoarele de cruzime, neglijență și abuz și, nu în ultimul rând, să le salveze viața: pentru că lumea de mâine trebuie clădită prin lege, umanitate, implicare și ajutor.