bogdan rodeanu
Toate știrile

„We Are NATO” și la Galați

„We Are NATO” și la Galați, la Universitatea “Dunăre de Jos”Din calitate de Vice-presedinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, am solicitat Ministrului Apărării, la momentul respectiv, organizarea unui astfel de eveniment la Galați, în compania reprezentanților Agenției de Cercetare și Tehnică Militară și a mai multor atașați militar ai unor țări partenere. Propunerea a fost acceptată.

Interesul specific pentru activitatea de cercetare și întreaga gamă de activități academice a Universității Dunarea de Jos din Galați trebuie pus în prim planul unor programe de dezvoltare care privesc întreaga structură a partenerilor NATO.

De ce?

Unul dintre motive este Fondul European pentru Apărare, o initiativă UE, finanțată cu sute de milioane de euro de la bugetul comunității europene si care are ca prim obiectiv dezvoltarea cercetării în zona unor tehnologii și idei noi, cu dublă utilizare, militară și civilă.

Dar pentru aceste lucruri trebuie realizate PARTENERIATE.

Și aici putem vorbi despre activități comune ale unor instituții civile și militare, de proiecte comune, de investiții foarte mari în cercetare

Și vă pot oferi 2 exemple relevante:Mâncarea unui soldat dintr-un teatru de operațiuni este concepută de specialiști în industrie alimentară, cercetare civilă completată cu un specific tehnic special.

Mașinii de luptă a infanteriei , MLI-84, un produs tehnic românesc, i-au fost testate, atât caracteristicile hidrodinamice, cât și profilul submers în bazinul de încercări ale facultății gălățene de arhitectură navală.Dar nu doar despre chimie alimentară și proiectare nave s-a discutat, aici la Galați.

Au fost vizate și alte domenii precum: nanotehnologii, electronica, telecomunicații, automatizări și știința calculatoarelor.

Este important ca toate eforturile politice să conducă la integrarea școlii gălațene în astfel de initiative europene strategice. Este la fel de important ca activitatea universității să contribuie la viitorul orașului nostru, la construirea Galațiul Metropolitan.

Un centru universitar puternic reprezintă unul dintre punctele cheie pentru atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă bine plătite. După 27 Septembrie 2020, ne vom continua direcționarea atenției spre dezvoltarea, nu doar a mediului universitar, ci al întregului sistem de educație gălățean.

Vom opri astfel exodul tinerilor și vom atrage persoane competente din toată România. Precum la Cluj. M-ați ales să reprezint orașul Galați în Parlament și am demonstrat că sunt un altfel de politician.

Acum candidez la Primăria Galați din partea Alianței USR-PLUS, cu susținerea PNL. Vă aștept la vot pe 27 Septembrie!

Respectă-ți viitorul! Alege Bogdan Rodeanu! #RodeanuPrimar#AlegeRodeanu#GalațiulMetropolitan#Votează