bogdan rodeanu
Toate știrile

Începând din data de 10 martie

Începând din data de 10 martie devine operațional, inclusiv în limba ucraineană, Call Center-ul de Solidaritate 📞0377.300.300 cu cei forțați de război să părăsească Ucraina!

Geeks for Democracy dă startul Call Center-ului de Solidaritate în spațiul partenerului Impact Hub Bucharest – Universitate.

Nevoile imediate ale celor care intră în România sunt legate de transport, cazare, produse alimentare/ îmbrăcăminte sau servicii medicale, iar asociațiile prezente la fața locului gestionează cu greu cazurile, mai ales în lipsa translatorilor. Call Center-ul de Solidaritate vine ca un răspuns adiacent ce își propune să medieze nevoile refugiaților pe termen mediu și lung, astfel încât să scaleze eforturile autorităților.și asociaților implicate.

Cei care vor apela numărul 📞0377.300.300, începând cu 10 martie, au posibilitatea de a obține zilnic, între orele 8-22, informațiile de care au nevoie de la voluntari în română, engleză și ucraineană. Solicitările vor fi adresate spre soluționare către organizațiile dedicate și către instituțiile publice responsabile pentru probleme ca: Transport pe teritoriul României și internațional / Cazare pe teritoriul României / Servicii medicale gratuite de stat și private / Legislație și proceduri pentru obținerea documentelor, de angajare sau pentru a intra în sistemul educațional etc.

Peste 400 de persoane au răspuns apelului nostru de voluntariat, iar 75 dintre ei sunt acum pregătiți, o parte și cu cunoștințe de limba ucraineană, pentru a răspunde la numărul de telefon 📞0377.300.300 apelurilor celor forțați de război să părăsească Ucraina. Vorbitorii de limba ucraineană și rusă care vor să devină voluntari în proiect se pot înscrie accesând https://taras.g4d.ro/