bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗌𝗿𝗶𝗶 “𝗺𝗌𝗹𝗱𝗌𝘃𝗲𝗻𝗶” 𝗮𝗶 𝗣𝗊𝗗 𝗱𝗶𝗻 𝗭𝗌𝗻𝗮 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮̆ 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̊𝗶

𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗌𝗿𝗶𝗶 “𝗺𝗌𝗹𝗱𝗌𝘃𝗲𝗻𝗶” 𝗮𝗶 𝗣𝗊𝗗 𝗱𝗶𝗻 𝗭𝗌𝗻𝗮 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮̆ 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̊𝗶
În ședința de azi, joi, 23 martie 2023, Consiliul local Galați urmează să aprobe un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui depozit de ciment și a altor anexe în Zona Liberă Galați.
Firma Helgra Decora SRL solicită acest lucru.
Exact această solicitare a fost motivul pentru care, în calitate de deputat, am votat 𝗖𝗢𝗡𝗧𝗥𝗔, săptămâna aceasta, în Comisia de Apărare la raportul pe Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr.46/2022 privind stabilirea unui cadru pentru 𝗲𝘅𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̧𝗶𝗶𝗹𝗌𝗿 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲 în Uniunea Europeană, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenÅ£ei nr.21/1996.
𝗠𝗶-𝗮𝗺 𝗲𝘅𝗜𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁 𝘃𝗌𝘁𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗳𝗮𝘁̊𝗮 𝗿𝗲𝗜𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗻𝘁̊𝗶𝗹𝗌𝗿 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁̊𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̊𝗶𝗶 𝗊𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗻𝗲, 𝗮 𝗖𝗌𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗖𝗌𝗻𝗰𝘂𝗿𝗲𝗻𝘁̊𝗲𝗶 𝘀̊𝗶 𝗮𝗺 𝘀𝘂𝗯𝗹𝗶𝗻𝗶𝗮𝘁 𝗲𝘅𝗮𝗰𝘁 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̊𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗭𝗌𝗻𝗮 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮̆ 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̊𝗶:
𝗙𝗶𝗿𝗺𝗲 𝗶̂𝗻 𝗶𝗻𝘀𝗌𝗹𝘃𝗲𝗻𝘁̊𝗮̆ 𝘀𝗮𝘂 𝗰𝘂 𝗰𝗮𝗜𝗶𝘁𝗮𝗹 𝘀𝗌𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗶𝗺𝗯𝗌𝗹𝗶𝗰, 𝗜𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰 𝗮𝗻𝗰𝗌𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝘀𝘂𝘀𝘁̊𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗜𝗌𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗮 𝗣𝗊𝗗, 𝗲𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗌𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗌𝗿𝗺𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̊𝗶𝗌𝗻𝗮𝗹𝗮̆, 𝗜𝗌𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗶𝗲𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗘𝘀𝘁 𝗰𝘂 𝗹𝗲𝗎𝗮̆𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗹𝗶𝗜𝘀𝗶𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝘃𝗌𝗰 𝗶̂𝗻 𝗰𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗜𝗌𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗜𝗿𝗌 𝗿𝘂𝘀𝗲.
Pe scurt, aceasta este sinteza unor investitori strategici cu care PSD Galați se laudă și cărora Zona Liberă Galați le concesionează sau închiriază suprafețe considerabile.
• PSD Galați nu ia în considerare că Zona Liberă Galați a devenit un obiectiv economic de interes strategic internațional.
• PSD Galați nu o promoveaza în rândul investitorilor dar o încarcă cu firme obscure de apartament ce au capital social de 200 Ron, 𝗺𝗮𝗶 𝗜𝘂𝘁̊𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝟰𝟬 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗌.
—————————————————–
Mai jos vă relatez tabloul unui astfel de investitor și povestea lui care se pare că nu contează în evaluarea managementului Zonei Libere Galați. Deocamdată.
Firma Helgra Decora SRL
CUI: 28971160 = J27 / 586 / 2011
Dată înființare: 9 august 2011
Adresă: județul Neamț, comuna Borlești, Aleea Primăverii nr. 3
Capital social: 250 lei
Obiect de activitate RECOM: 4211 – lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor
Dar, firma care solicită acest PUD, Helgra Decora SRL, din comuna Borlești, județul Neamț și este în 𝗜𝗡𝗊𝗢𝗟𝗩𝗘𝗡𝗧̊𝗔̆.
Administratorul special a fost numit pe 13 februarie anul acesta.
𝗙𝗶𝗿𝗺𝗮 𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗌𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗯𝘂𝗎𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗖𝗔𝗊𝗊 𝗶̂𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗌𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟯,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗌𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 𝘀̊𝗶 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗌𝗻 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶.
𝗜̂𝗻 𝘁𝗌𝘁𝗮𝗹, 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗌𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗳𝗹𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗶𝗻𝘀𝗌𝗹𝘃𝗲𝗻𝘁̊𝗮̆ 𝗱𝗮𝘁𝗌𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗱𝗌𝗮𝗿 𝘀𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗿𝗌𝗺𝗮̂𝗻 𝟰.𝟯𝟳𝟎.𝟳𝟎𝟲 𝗹𝗲𝗶, 𝗶̂𝗻𝗮𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗌𝗿𝗶𝗶𝗹𝗌𝗿 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁𝗌𝗿𝗶 𝗜𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁̊𝗶.
Helgra Decora SRL a fost înființată în anul 2011 și a avut o activitate simbolică.
În anul 2013 a intrat în proprietatea lui Vlasie Gheorghe.
𝗜𝗻𝗳𝗌𝗿𝗺𝗮𝘁̊𝗶𝗶 𝗜𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝗩𝗹𝗮𝘀𝗶𝗲 𝗚𝗵𝗲𝗌𝗿𝗎𝗵𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗌𝗻𝗲𝗹 𝗔𝗿𝘀𝗲𝗻𝗲, 𝗳𝗌𝘀𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗿𝗲𝘀̊𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗮𝗹 𝗖𝗌𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̊𝗲𝗮𝗻 𝗡𝗲𝗮𝗺𝘁̊, 𝗰𝗌𝗻𝗱𝗮𝗺𝗻𝗮𝘁, 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗌𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗿𝗲.
În intervalul 2013 – 2019, firma a funcționat cu performanțe financiare minime.
În octombrie 2016, în firmă intră, cu 4,55%, dl Cadare Nicolae Cristian, care devine și administrator, iar în noiembrie, dl Vlasie Gheorghe părăsește firma.
Evoluția cifrei de afaceri:
2017: 53.000 lei, în 2018: 769.000 lei, în 2019: 13 milioane lei, în 2020: 12 milioane lei.
În 2020, întră în firmă fiul lui Vlasie Gheorghe.
Cifra de afaceri mai face un salt: 83,7 milioane lei în anul 2021.
În luna decembrie a anului trecut, din firmă iese Vlasie Ginel Eugen, fiul lui Vlasie Gheorghe.
Cadare Nicolae Cristian rămâne unic proprietar.
Anul acesta, în februarie, Cadare Nicolae Cristian este numit administrator special.
În momentul de față, firma este în insolvență și, conform Buletinului procedurilor de insolvență din luna februarie, mai avea în cele 3 conturi bancare suma de 2.084 lei, în casierie suma de 7.402 lei și în contul unic de insolvență suma de 11.000 de lei.
În plus, are multe litigii în instanță, (numai din septembrie 2022 și până acum sunt 12 cereri de faliment) din care se remarcă trei: unul cu SC Antrepriza de construcții drumuri și autostrăzi SRL din județul Neamț, proprietatea lui Vlasie Gheorghe și două cu Mavgo Holding, proprietatea lui Cojocaru Gabi Constantin, care este asociat într-o altă firmă cu dl Cadare Neculai.
Cadare Neculai este tatăl lui Cadare Nicolae Cristian iar Vlasie Gheorghe este tatăl lui Vlasie Ginel Eugen, ambii foști proprietari al Helgra Decora.
Helgra Decora SRL a înregistrat un punct de lucru în Galați, atunci când Antrepriza de construcții drumuri și autostrăzi SRL ( fostă Aqua Parc SRL ) începuse lucrările la centura mică a Galațiului, un contract al Consiliului Județean Galați.
Contractul de concesiune dintre Helgra Decora SRL și Zona Liberă Galați este datat 11 iunie 2020.
Atunci, actualul investitor aflat în insolvență a concesionat un total de 80.000 de metri pătrați.
Anual, suma de plată pentru această concesiune este de aproximativ 120.000 de euro.
Foarte important: avizul ISU pentru Planul urbanistic de detaliu este datat ianuarie 2023 și este adresat firmei Helgra Decora SRL, “𝗶̂𝗻 𝗮𝘁𝗲𝗻𝘁̊𝗶𝗮 𝗱𝗹𝘂𝗶 𝗕𝘂𝗿𝗹𝗮𝗰 𝗩𝗲𝗮𝗰𝗲𝘀𝗹𝗮𝘃” și un număr de telefon (0741.173.305 ) care aparține firmei Mavgo SRL.
Veaceslav Burlac este un politician din Republica Moldova.
A activat în cadrul Partidului Democrat din Republica Moldova, o anexă a intereselor economice și politice ale oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, de care nu s-a dezis nici acum, când critică guvernul proeuropean al Republicii Moldova și pe președintele Maia Sandu.
Totodată îl laudă pe Ion Ceban, primarul Chișinăului, despre care Trezoreria Statelor Unite (de unde au venit sume importante pentru independența energetică a Republicii Moldova față de Rusia) a arătat că își finanțează partidul personal cu bani proveniți din Rusia.
Veaceslav Burlac a fost președinte al raionului Criuleni, calitate în care, în anul 2017, a semnat un acord de înfrățire cu județul Neamț, condus de baronul PSD Ionel Arsene.
Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați
Vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională