bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

A fost introdus proiectul de lege

La solicitarea USR, pe ordinea de zi a ședinței de marți a Camerei Deputaților a fost introdus proiectul de lege, inițiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu și Adrian Wiener, care stabilește cadrul general pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale (https://bit.ly/2TaHxmc).

Depus în luna mai, proiectul are ca scop creșterea nivelului de siguranță pentru pacienții îngrijiți în unitățile medicale, plecând de realitatea că infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) reprezintă cea mai importantă amenințare, deoarece are impact negativ asupra evoluției stării de sănătate, prelungește durata de spitalizare și crește costurile înregistrate.

Cu toții am văzut dezastrul provocat de aceste infecții în cazul răniților de la Colectiv și mărturiile tulburătoare ale unor cadre medicale care mărturiseau că, în ciuda cifrelor oficiale, mulți pacienți fuseseră infectați în maximum 48 de ore de la internare.

În România, între 2017-2018 s-au raportat în jur de 20.000 de infecții nosocomiale, dar este, în mod evident, o problemă de subraportare, în condițiile în care țara noastră raportează, potrivit statisticilor europene, de 10 ori mai puține infecții decât în alte țări din UE.

Proiectul USR a trecut deja de Senat și facem un apel către toate partidele parlamentare pentru a fi adoptat marți și de Camera Deputaților.

Pacienții din România au nevoie de această lege, cum are nevoie și sistemul medical în ansamblul său.