Activitate parlamentară, Toate știrile

Bogdan Rodeanu, preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova: „Avem toate motivele să continuăm şi să intensificăm sprijinul acordat Republicii Moldova”

„Ieri am participat, în calitate de preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, însoțit de colegii deputaţi Marius Budăi şi Daniel Popescu, la inaugurarea grădiniţei „Ghiocel” din satul Târnova, raionul Edineţ.

Statul român a acordat 26 de milioane de euro cu care, în ultimii ani, au fost finanţate dotări și lucrări de renovare în peste 800 de grădiniţe şi creşe din Republica Moldova.

Târnova este comună cu foarte mulți copii, unde a fost pus pe primul loc educaţia acestora. Am fost onorat să fiu ieri la Târnova şi să duc celor de peste Prut un mesaj de bună credinţă din partea României şi încurajări pentru ceea ce va urma în viitor. Avem toate motivele să continuăm şi să intensificam sprijinul acordat Republicii Moldova, pentru că integrarea europeană la care astăzi avem acces în România trebuie să aibă aceleaşi efecte şi în Moldova cât mai curând.

Statul român a finanţat cea mai mare parte din lucrările de reabilitare ale grădiniţei, care nu a mai fost reparată în mod serios de la construire.

Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a punctat că România a făcut ceea ce a promis: „Susţinerea pe care o acordăm Republicii Moldova demonstrează că România face ceea ce promite și a promis că vă va fi alături pe parcursul dvs. european. Dacă nu putem să vă ajutăm să vă integrați mâine în Uniunea Europeană, am reușit să vă aducem o parte de Europă aici, pentru că tot ce s-a făcut în această grădiniţă este la standarde europene”, informează deputatul USR Galați, Bogdan Rodeanu.

surse foto: chisinau.mae.ro şi moldpres.md