Activitate în circumscripție, Toate știrile

Cât de politizat este TRANSURB?

Ţinând cont că, în ultima vreme, spaţiul public gălăţean este invadat de veşti proaste dinspre Transurb, vă prezentăm organigrama politică a societăţii de transport aflată în subordinea Consiliului Local Galaţi.

Adică ce partide care formează majoritatea din Consiliul Local al Municipiului Galaţi deţin controlul prin cei care conduc Transurb la nivel de Direcţie, Serviciu şi Compartiment.

Pentru că nu este vorba doar despre controlul activităţii Transurb ci şi, firesc, responsabilitatea asupra a ceea ce se întâmplă acolo.

Cumpărăm autobuze SH, ba nu le mai cumpărăm. Nu cumpărăm autobuze SH, nu putem să le înlocuim pe cele care se strică. Cumpărăm autobuze noi dar acestea nu vor veni prea curând. Aducem tramvaie noi dar acestea vor fi operaţionale după ce vor fi finalizate lucrările de pe bulevardul Siderurgiştilor ( iar lucrările nici nu au început ). Scoatem de la vânzare biletele de 2 lei dar le înlocuim cu unele de 5 lei pe care, deocamdată, le vindem cu 4 lei şamd. Controale şi supracontroale în autobuze soldate cu amenzi, în condiţiile în care nimeni nu poate garanta că Primăria plăteşte la timp contravaloarea gratuităţilor acordate de Consiliul Local. Totul pe fondul unor discuţii cât se poate de aprinse despre concedierea unui număr important de şoferi. Să nu uităm nici de modificarea orarului de circulaţie al anumitor trasee.

Acestea sunt motivele pentru care vă prezentăm organigrama POLITICĂ a Transurb Galaţi.

USR afirmă public că nu va încerca niciodată să impună, să susţină pe cineva sau să negocieze vreo funcţie de conducere, inclusiv la nivel de direcţie, serviciu sau compartiment, în primărie şi în niciuna din societăţile subordonate Consiliului Local Galati, a Consiliului Judeţean Galaţi, ori a instituţiilor şi societăţilor gălăţene aflate în subordinea Guvernului.

Este obligatoriu ca aceste funcţii să fie ocupate exclusiv de către oameni competenţi, în urma unor concursuri sau examene asupra cărora nu trebuie să planeze nicio suspiciune de implicare politică.

USR este împotriva politizării funcţiilor publice şi susţine meritocraţia şi competenţa în serviciul public.

Mulţumim celor care ne-au furnizat informaţiile despre organigrama Transurb şi celor care ne-au ajutat să le verificăm în cele mai mici amănunte.

USR Galaţi
www.usr-galati.ro