Activitate parlamentară, Toate știrile

De astăzi încep negocierile pentru formarea noului guvern şi pentru susţinerea acestuia în Parlament.

Condiţiile noastre sunt clare: înainte de votul pentru susţinerea noului Guvern, în Parlament trebuie să aibă loc:

1. Adoptarea legii privind alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

2. Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

3. Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

4. Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

Toate condițiile de mai sus trebuie îndeplinite înainte de votul de învestitură – de altfel, ele pot fi îndeplinite într-o singură zi de muncă la Parlament, pentru că toate aceste proiecte sunt blocate acum în Legislativ.

La cele patru condiții se adaugă faptul că orice membru al guvernului trebuie să respecte criteriile de integritate USR.

Iar imediat după validarea noului guvern, fireşte, trebuie rezolvată problema bugetului ţării, desecretizarea dosarului privind represiunea guvernului PSD împotriva manifestanţilor paşnici din 10 august 2018, desfiinţarea Secţiei Speciale pentru procurori, modificarea Codului Administrativ şi multe alte decizii care să îndrepte situaţiile grave rămase în urma guvernelor lui Liviu Dragnea.

Şi, mai ales, asumarea declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

Doar românii, la urne, pot da o majoritate votată pentru un guvern al României care să nu mai depindă de interesele parlamentarilor traseişti!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro