Anunțuri, Toate știrile

Echipa USR Galaţi a înaintat Primăriei Municipiului Galaţi o sesizare

Echipa USR Galaţi a înaintat Primăriei Municipiului Galaţi o sesizare pentru a aduce la cunoştinţă degradarea zonei aflate în apropiere Şcolii Gimnaziale nr. 13 “ Ştefan cel Mare “ din cartierul Ţiglina II.

În zona respectivă au avut loc lucrări de reabilitare prin realizarea a două parcuri şi demolarea unor garaje, iar în pozele alăturate le-am arătat starea actuală acaestei zone, precum şi problemele identificate. Din nefericire, lucrările au fost stopate, iar zona este lasată în paragină, plină cu gunoie, existând riscul apariţiei unui focar de infecţie pentru cetăţenii care locuiesc în perimetrul respectiv. Pe lângă aceasta, există riscul şi unor accidente din cauză că zona respectivă nu este imprejmuită corespunzător.

Am solicitat Primăriei să ia măsurile care se impun pentru protejarea gălăţenilor din locaţia respective, să ne precizeze dacă această situaţie se află în evidenţa aparatului administrativ şi când vor fi demarcate lucrările de finalizare. De asemenea, venim cu câteva soluţii în sprijinul Primăriei:

Soluţii pe termen scurt: curăţarea, igienizarea şi acoperirea/îngrădirea zonelor periculoase

Soluţii pe termen lung: stabilirea unui program săptămânal/lunar de curăţenie şi igienizare a locului, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, amenajarea unui parc, plantarea unor copaci, amenajarea de spaţiu verde.

Semnatari USR Galaţi,

Dănuț Tacu

Daniel Zinica

Cătălin Rohozneanu

Lucian Chiriloi