Anunțuri, Toate știrile

Îi adresez domnului Ludovic Orban, prim ministrul României, o a doua scrisoare deschisă:

Ca urmare a situaţiei apărute în aceste zile la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, îi adresez domnului Ludovic Orban, prim ministrul României, o a doua scrisoare deschisă:

Domnule prim ministru,

Structurile din subordinea dumneavoastră l-au înlocuit din funcție pe medicul coordonator al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Prin decizia acelorași subordonați ai dumneavoastră, conducerea Serviciului Județean de Ambulanță a fost încredinţată juristei instituției.

Este oare momentul cel mai potrivit pentru înlocuirea unui şef cu un altul, fără concurs anunţat, fără un motiv anunţat, fără un obiectiv asumat şi fără o garanţie a creşterii calităţii şi eficienţei activităţii SAJ Galaţi?

Care sunt motivele pentru care la conducerea SAJ Galați este numită, fie și interimar, o persoană fără pregătire medicală de specialitate?

Gălățenii au dreptul să cunoască aceste motive: Serviciul Județean de Ambulanță asigura bună parte din intervenția medicală de urgență și are un rol esențial în gestionarea crizei sanitare generate de epidemia COVID-19.

În acest moment, două instituții cheie din sistemul public de sănătate din județul Galați sunt conduse de persoane fără pregătire medicală de specialitate: Direcția de Sănătate Publică și Serviciul Județean de Ambulanță.

Tot în acest moment, numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 a ajuns la maximul istoric.

Nu există niciun indiciu despre o posibilă, în cel mai fericit caz, stagnare a noilor cazuri de infectare.

Dimpotrivă, sunt tot mai multe cazuri de infectare și în rândul medicilor, asistentelor și infirmierelor din spitalele gălățene.

Focarele se extind rapid.

Domnule prim ministru

Vă cer să impuneți subordonaților dumneavoastră
identificarea de urgență a unor medici, accentuez, medici, care să poată asigura conducerea, atât a Direcției de Sănătate Publică cât și a Serviciului Județean de Ambulanță, cu deplină legitimitate profesională.

Vă cer să impuneți subordonaților dumneavoastră să renunțe deîndată la participarea în jocurile politice mărunte și meschine, în instituții esențiale pentru funcționarea sistemului medical, mai ales acum, în plină epidemie.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.BogdanRodeanu.ro