Anunțuri, Toate știrile

La București se poate, la PSD Galați,

La București se poate, la PSD Galați, nu.

La începutul săptămânii, primăria PSD Galați a refuzat să anuleze cheltuirea a 60.000 de lei, pentru pliante de promovare a unui proiect cu bani europeni. Primăria PSD Galați a refuzat și amânarea acestui contract. Epidemia de coronavirus, cu toate implicațiile ei, nu a contat.

Astăzi, ANOFM a anunțat “suspendarea procedurilor de achiziție și anularea achiziției” din cadrul unui proiect cu bani europeni. ANOFM este Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În cazul primăriei PSD Galati, era vorba despre sistemul de e-ticketing. În cazul ANOFM, era vorba despre un proiect pentru înregistrarea tinerilor șomeri în evidențele celor fără loc de muncă.

Primăria PSD Galați a justificat cheltuirea banilor pentru pliante prin existența unui “contract de finanțare cu fonduri europene și toate cerințele, inclusiv cele de promovare, trebuie puse în aplicare. Este o obligație, nu o opțiune (…)”ANOFM a justificat suspendarea procedurilor de achiziție ( erau prevăzute inclusiv pliante și concerte ) prin “analiza oportunității acestora în noile condiții generate de pandemia COVID-19.

“Însă în ambele cazuri era vorba despre aceiași bani europeni, despre contracte de finanțare semnate înainte de izbucnirea epidemiei și, foarte important, aceleași reguli urmate de Autoritățile de Management și beneficiarii finanțării europene.

ANOFM poate, primăria PSD Galați nu poate. Repetăm: nu este vorba despre destinația banilor, e-ticketing sau șomeri. Și nici despre sume. Ci despre faptul că la aceeași problemă ( regulile UE de finanțare ) primăria PSD Galați a găsit scuze ( e semnat un contract, nu putem ) iar ANOFM a găsit soluții.

Chiar am fi vrut să vedem ce autoritate din Uniunea Europeană ar fi pedepsit Galațiul pentru că, pe fondul pandemiei COVID-19, nu a cheltuit sau a amânat cheltuirea banilor pentru pliante.

https://www.g4media.ro/in-plina-criza-agentia-de-ocupare-a-fortei-de-munca-pune-la-bataie-14-milioane-de-euro-din-fonduri-europene-pentru-informare-si-publicitate-cu-scopul-integrarii-profesionale-a-tine.html

USR Galați

www.usr-galati.ro