bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Legenda spune că Humelnicu de la PSD ar fi fost Secretar de Stat

Legenda spune că Humelnicu de la PSD ar fi fost Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Așa cum legendele sunt parțial adevărate, Humelnicu a fost orice, mai puțin Secretar de Stat.Funcția se leagă de o multitudine de aberații, din care citez trei, debitate de el, astăzi, în legătură cu Proiectul Platformei Multimodale Galați.Interesant este și faptul că își și confirmă aberațiile, și asta prin interpretarea răspunsului Ministerului Transportului, la propria lui interpretare. Să o luăm pe capitole:

Aberația 1- Humelnicu spune că “APDM Galați A PIERDUT finanțarea europeană acordată prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF) pentru Platforma Multimodală.”

– Aceasta este interpretarea lui, la răspunsul ministerului, conform căruia programul mai sus menționat prevede PRIMUL APEL de proiecte în perioada MAI – IUNIE 2021. Suntem în aprilie. Proiectul nu e nici măcar depus. Dar Humelnicu știe. O fi dat în bobi?

– Pe de altă parte, ce NU spune Humelnicu e că documenția tehnică din cauza căreia APDM a pierdut deja 3 proceduri de achiziție a fost făcută de oamenii PSD din APDM, acum câțiva ani. Și APDM nu a putut încheia contractele, pentru că întreaga documentație este deficitară la capitolul financiar și tehnic. Nu știm dacă Humelnicu vorbește despre pierderile deja existente, care sunt doar din vina PSD, sau se crede clarvăzător și vorbește despre proiecte încă nedepuse.

– În prezent, există o echipă de specialiști la APDM care refac documentația, documentație care va fi gata în termen. Aberația 2- Humelnicu spune: ”Încă o confirmare a spuselor mele este dată și de schimbarea membrilor Consiliului de Administrație al APDM. Au schimbat incompetenții de la PNL, cu alții de la USR.”- Domnule Senator, prima ședință a noului Consiliu Administrativ APDM va fi în jurul datei de 23 aprilie. Suntem abia în data de 8 aprilie. Humelnicu iar se crede ghicitor în stele.

Aberaţia 3

– Humelnicu spune: ”Indiferent de schimbări, finanțarea europeană rămâne pierdută!”- Reluăm: proiectul urmează să fie depus. Momentan, Humelnicu vorbește de pierderi, dar uită că PSD este cel care a pierdut, intenționat, 2 benzi din 4, la Varianta Ocolitoare a Municipiului Galați.

– Platforma Multimodală este o prioritatea europeană, proiectul trebuie doar depus și va urma să fie finanțat 100%. E inclus în Master Planul României, al Europei și are și alte avantaje geostrategice de rezolvat.

– P.S. : Cu Drulă la Minister, PSD va avea și mai mult de pierdut, decât chioșcurile de la Metrorex. Dragă PSD Galați, nu vedeți că Humelnicu debitează aberație după aberație? Pentru că, dacă nu vedeți, explicația e simplă: la voi e beznă. Bezna minții.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR PLUS Galați

www.BogdanRodeanu.ro