SURSA FOTO: PRO TV CHISINAU
Activitate parlamentară, Toate știrile

Ministrul PSD al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, trebuie să-și prezinte demisia iar Ministerul Afacerilor Interne trebuie depolitizat si reformat în întregime!

În Comisia de apărare, de astăzi, am aflat că purtătorul de cuvânt al Poliției a mințit când a spus că STS a furnizat trei adrese poștale eronate.

De asemenea, că a trecut mai bine de o oră de la primul apel al Alexandrei până când polițiștii au deschis aplicația de localizare și că operatorul de poliție a avut nevoie de sprijin, prin telefon, ca să utilizeze aplicația.

A fost prima întâlnire a Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională după uciderea Alexandrei și Luizei.

Au fost chemați să răspundă întrebărilor reprezentanții STS, Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General Al Poliției Române.

S-au prezentat doar cei la STS. Vor veni și ceilalți să spună unde au greșit.
Pentru că întreg statul român a greșit. Noi știm asta, toată România știe asta.

1. STS nu are capacitatea tehnică de a localiza un apel telefonic cu precizie de metri. Ar fi putut face acest lucru dacă achiziția de echipamente inițiată anul trecut nu ar fi fost blocată până acum de contestațiile din justiție și de birocrația internă.

2. STS a primit de la operatorul de telefonie mobilă și a furnizat automat, mai departe, dispeceratului poliției, harta cu aria de unde provenea apelul telefonic al Alexandrei. Însă harta a fost accesată din dispeceratul poliției abia după mai bine de o oră. Și asta după ce dispecerul poliției a cerut ajutorul operatorului STS ca să o poata accesa deși ar fi trebuit să știe cum funcționează echipamentul.

Zona indicată avea o suprafață de aproape 10 km pătrați, pe care însă sunt terenuri agricole, un parc, un lac și doar în jur de 450 de case.

3. Transferul a două apeluri ale Alexandrei între dispeceratul 112 și dispeceratul poliției a ținut peste un minut. În dispeceratul poliției, telefonul a sunat în gol vreme de 64 de secunde.

Ancheta este abia la început. Detaliile care vor ieși la iveală ne obligă la măsuri dure, care să nu mai permita că, în România, instituțiile statului, obligate să apare viața cetățenilor, să se modernizeze și să funcționeze corect doar după ce este vărsat sânge nevinovat.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați


VEZI VIDEO AICI