Activitate parlamentară, Toate știrile

Moţiunea a fost respinsă. PSD şi ALDE ignoră în continuare votul românilor din 26 mai.

PSD şi ALDE cred în continuare că supravieţuirea lor depinde de modul despotic în care cheltuiesc banii publici şi de modul despotic în care se ascund unii pe alţii de justiţie.

USR a refuzat să negocieze “transferul” unor parlamentari PSD şi ALDE capabili să îşi vândă votul în Parlament pentru încă un mandat. Aşa ceva NU se face.

USR a refuzat să negocieze funcţii în administraţie pentru susţinătorii parlamentarilor PSD şi ALDE sau pentru membrii lor de familie. Aşa ceva NU se face.

USR a refuzat “să îndulcească” proiectul Fără Penali în Funcţii Publice. Aşa ceva NU se face.

USR a refuzat să promită contracte cu bani publici pentru voturi împotriva guvernului. Aşa ceva NU se face.

USR a refuzat să accepte păstrarea pensiilor speciale pentru politicieni. Aşa ceva NU se face.

În aceste condiţii, parlamentarii PSD şi ALDE au preferat să nu ţină seama de votul românilor la alegerile europarlamentare şi au susţinut guvernul Dancilă. Şi îl vor susţine până când, în urma alegerilor, românii vor elimina comportamentul despotic al PSD şi ALDE şi din Parlamentul României şi din administraţia centrală şi din cea locală.

Prin vocea lui Florin Iordache, PSD şi ALDE s-au apărat cu argumentele lui Liviu Dragnea, repetate la fiecare asalt împotriva Justiţiei.

Prin vocea Vioricăi Dăncilă, PSD şi ALDE s-au apărat cu argumentele lui Liviu Dragnea, repetate la fiecare miting electoral în faţa prea multor oameni aduşi cu forţa, sub ameninţarea concedierii. Pur şi simplu, România se sufocă sub binele făcut de PSD şi ALDE.

Prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD şi ALDE au negat responsabilitatea totală a guvernului Dăncilă pentru umilirea diasporei.

PSD şi ALDE s-au agăţat de guvernul Dăncilă pentru că este singura lor posibilitate să amâne deznodământul şi să rămână, măcar câteva luni, la putere.

Împreună cu voi, USR va continuă să lupte în Parlamentul României pentru că PSD şi ALDE să plece şi să lase România să se dezvolte liberă, cu banii cheltuiţi pe lucrări publice de calitate şi la un preţ corect, cu o justiţie liberă, cu oameni noi în politică, integrată structural în Europa.

#farahotie

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro