Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

O nouă filială USR în judeţul Galaţi: filiala Pechea.

O nouă filială USR în judeţul Galaţi: filiala Pechea.

Pechea: o comună cât două oraşe. Pechea are mai mulţi locuitori decât oraşele Bereşti şi Târgu Bujor, la un loc ). Şi probleme pe măsură, cu rezolvări greşite sau amânate. Şi resurse gestionate prost.

Aşa că, la alegerile locale, USR vine în faţa alegătorilor din Pechea cu o filială al cărei grup de iniţiativă a obţinut, până acum, rezultate foarte bune: sutele de voturi primite anul trecut de către candidaţii Alianţei USR PLUS la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale sunt de bun augur pentru alegerile locale din acest an.

Coordonatorul grupului de iniţiativă al Filialei USR Pechea, domnul Crișan Sorin Ionuț:

“N-am fi avut curaj să intrăm în politică dacă proiectul #fărăpenali ar fi eşuat. Ar fi însemnat că în România chiar nu s-ar mai fi putut face nimic. Aşa, cele peste o sută de semnături strânse în Pechea ne-au dat încredere că nici pechenii nu se mai lasă manipulaţi şi păcăliţi cu promisiuni fără acoperire. Suntem o comună mare şi, în scurt timp, vom ajunge cea mai mare comună din judetul Galaţi. Nu mai putem să amânăm la nesfârşit măsurile care să urbanizeze corect Pechea.

Vreau ca USR să conecteze Primăria Pechea nu doar cu autorităţile judeţene şi municipale dar şi cu cele centrale. Şi, foarte important: să nu mai depindem doar de ceea ce primim de la Galaţi sau Bucureşti ci, în primul rând, de ceea ce putem aduce chiar noi de la Uniunea Europeană.

Şi mai vreau ca USR să conecteze Primăria Pechea şi cu pechenii plecaţi la muncă, în străinătate. Deocamdata, aceştia au trimis acasă mai mulţi bani câştigaţi din munca în străinătate decât fondurile europene atrase de primăria Pechea. Vom aduce Primăria Pechea în anul 2020; modernizarea relaţiei dintre autoritate şi contribuabil, oriunde s-ar afla, este obligatorie.

Şi USR Pechea va mai face ceva foarte important: din iunie, nimeni nu mai poate ascunde felul în care sunt cheltuiţi banii comunei. Transparenţa este unul din principalele noastre obiective. Prea mult gunoi s-a adunat sub preş şi asta ne dăuneaza în toate domeniile, în primul rând în calitatea şi promptitudinea serviciilor publice. Dacă pechenii plătesc taxe şi impozite pentru servicii publice de calitate, atunci această calitate trebuie să se vadă şi în teren, nu doar în documentele justificative din primărie.”