Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Personalul esențial din spitalele gălățene trebuie protejat ACUM

Personalul esențial din spitalele gălățene trebuie protejat ACUM, prin autoizolare la domiciliu sau în hoteluri ori pensiuni!

Astăzi am transmis Primăriei Municipiului Galați, Consiliului Județean Galați și Prefecturii Galați solicitări oficiale pentru ca personalul medical esențial si cel auxiliar din spitalele gălățene să intre, prin rotație, în autoizolare la domiciliu sau să fie cazați în hoteluri, moteluri sau pensiuni dedicate acestui scop.

Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în spitalul din Suceava.

Astfel de situatii nu trebuie repetate nicăieri, nici la Galați.

Sistemul medical trebuie să rămână funcțional, pentru a face față celor mai dificile situații generate de epidemia de coronavirus.

În această situație, am propus că personalul esențial ( medici, asistente medicale, tehnic auxiliar ) din spitalele gălățene, să poată intra, acum, prin rotație, în autoizolare la domiciliu ( sau în hoteluri, moteluri ori pensiuni ), până când vor fi solicitați să se prezinte la spital, mai ales că numărul de pacienți a scăzut ca urmare a externării pacienților, a tratamentelor ambulatorii și a amânarii intervențiilor chirurgicale neesențiale.

Repet: personalul medical ESENȚIAL din spitale trebuie protejat ACUM.

Autoizolarea prin rotație a acestora este doar una dintre măsurile necesare. O altă măsura, cel puțin la fel de importantă, este testarea pentru coronavirus a personalului din spitale. Și, mai presus de toate, dotarea cu materiale sanitare de dezinfecție și costume de protecție.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați
www.BogdanRodeanu.ro