Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Proiectul Guvernului Orban îți îngrădește dreptul de a vota în localitatea în care locuiești!

Proiectul Guvernului Orban îți îngrădește dreptul de a vota în localitatea în care locuiești!

Ești student și stai în Galaţi, la cămin sau în chirie? Nu ai nicio șansă să votezi în orașul unde te afli dacă nu reușești să-l convingi pe proprietarul casei să-ți facă viză de flotant cât mai repede sau să rezolvi acest lucru cu ajutorul Universităţii. De preferat, în următoarele două săptămâni, ca să fii sigur că te încadrezi în cele trei luni prevăzute de restricția din proiectul PNL.

Eşti din celălalt capăt al ţării și tocmai negociezi să te angajezi la o firmă din Galaţi? Nu vei putea nici tu să votezi la locale dacă nu reușești să-ți aranjezi mutarea ultra-rapid și dacă nu-ți faci viză de flotant în următoarele săptămâni.

Ești deja angajat în Galaţi şi îţi faci planuri să-ți vinzi casa moștenită de la părinți ca să-ți iei ceva mai mare într-o comună din jurul oraşului? Mai bine aștepți încă patru-cinci luni, ca să fii sigur că poți vota la locale.

Ești pensionar și îţi petreci vara la ţară, la casa bătrânească din comuna unde te-ai născut sau vrei să te muți lângă copii, în altă localitate, ca să ai grijă de nepoți? Nu ar fi rău să mai aștepți, pentru că, altfel, dacă vei vrea să-și exerciți dreptul cetățenesc de vot, Guvernul te va împiedica.

Pentru ca astfel de situații să nu existe, Guvernul Orban trebuie să accepte amendamentul pe care USR îl va depune la proiectul pentru care Executivul își angajează răspunderea.
Politicienii au obligația să faciliteze votul cetățenilor, nu să le pună piedici!