Anunțuri, Toate știrile

SOLUȚIE pentru Centrul de CARANTINĂ

SOLUȚIE pentru Centrul de CARANTINĂ de la Căminul H EXISTĂ !!!!

Am cerut și acum câteva zile. Cer și acuma. Este nevoie de implicarea autorităților care gestionează situația.

Și trebuie facută la fața locului. Dacă altfel nu se poate realiza.

Prefectura are și 2 Subprefecți numiți politic. Iar unul dintre ei are în sarcină directă toate centrele de carantină din TOT județul Galați.Numirea politică pe această funcție nu trebuie să fie o scuză pentru a nu se implica.

În contextul Situației de Urgență, IMPLICAREA este o OBLIGAȚIE.

Pentru noi și pentru cetățeni nu e o problemă. Am fost, și azi acolo, și am discutat cu personalul Universității.Imobilul este predat de ei și NU au voie să intervină. Am analizat, cu ei, împreună, încă o dată situația la fața locului. Există soluții. Și ele depind doar de BUNAVOINȚA si dorința de IMPLICARE a autorităților.

Soluția cea mai simplă constă în montarea a 5 sau 6 panouri de gard organizare șantier in drepul unei căi de acces din SPATELE căminului.Se poate improviza o “curte interioară“ care să asigure circuitul murdar al evacuării și depozitării temporare a deșeurilor.

Este platformă betonată. Există cale de acces pentru mașini. Poate fi facut circuit separat pentru persoanele carantinate.Pentru a face acest lucru, și rapid. ACUMAșa că, solicit incă odată Subprefectului cu aceste atribuții să facă un “pustiu de bine”, să pună mâna pe telefon și :

1. Să solicite ECOSAL-ului 5 panouri de gard cu deplasarea si montajul aferent.

2. Dacă societatea subordonată Consiliului Local nu are în dotare așa ceva sa revină cu solicitarea către Primărie.

De ce? Pentru că sunt zeci de firme de construcție care au avut lucrări pe bani buni în municipiul Galați.

Multe dintre ele au asemenea garduri în stoc. Toți au avut organizări de șantier. Sunt sigur că mulți dintre cei care au semnat contracte pe bani publici ar putea face efortul de a sprijini comunitatea. Chiar și cu resursele pentru o astfel de improvizație.

Dacă nu o faceți voi, o vom face noi. Numai sa ne anunțați că nu doriți să vă implicați. Oricum, asta se va vedea.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați