Activitate în circumscripție, Toate știrile

Trebuie să se termine, înainte de a fi prea târziu

Dragi gălăţeni, în urmă cu două ore, înaintea şedinţei de plen de astăzi, m-am dus să îl întreb pe domnul deputat PMP Cristache de ce a scris postarea în care m-a atacat.

L-am întrebat faţă în faţă, privindu-l în ochi.

De faţă cu mai mulţi martori.

Mi-a răspuns că „aşa este politica”.

L-am întrebat, din nou, dacă ştie ce prevederi conţine proiectul de lege cu jandarmeria, de care mă tot acuză.

A recunoscut, senin, că nu l-a citit. Şi a zâmbit.

Şi l-am mai întrebat o dată, dacă nu l-a citit, de ce îşi dă cu părerea?

A răspuns, din nou, că „aşa e politica”.

Poate că are, pe undeva, dreptate.

Aşa e politica pe care învăţat-o de la cei cărora le-a cărat geanta în ultimii 15 ani şi pe care o face acum. Aşa e politica făcută de partidele care au băgat România în groapă. Aşa e politica pe care o ştie domnul Cristache. E politica ipocriziei. E politica manevrelor şi a înţelegerilor pe sub masă, pentru protecţia afacerilor de partid. E politica blatului negociat permanent cu administraţia pesedistă. E politica minciunii şi a manipulării. E politica şmecheriei şi a hăhăielii. A machiavelismului, a firmelor de partid, a contractelor. E politica cumetriei. A postacilor. A mizeriilor aruncate în spaţiul public. A trunchierilor. E politica mimării opoziţiei. E politica legilor proaste şi a populismului îngrozitor de scump pentru bugetul naţional.

Trebuie să se termine, înainte de a fi prea târziu.

Eu nu o ştiu. Eu nu vreau să învăţ politica asta. Nici colegii mei din USR nu o ştiu şi nu o vor învăţa. Am intrat în politică să documentăm înainte de a vorbi. Să analizam înainte de a decide. Să căutăm înainte de a găsi.

Şi să punem adevărul în faţa a orice.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro