bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Ziua Mondială a Mediului

Azi este Ziua Mondială a Mediului.

Tot azi, colegii mei de la USR Şendreni îşi propuseseră să facă curățenie pe un teren viran din comună.

Au anunțat din timp Primăria Şendreni. Au cerut sprijin doar pentru transportul la groapa de gunoi a deșeurilor pe care urmau să le adune şi să le selecteze.

Au fost ignoraţi. În schimb, Primăria Şendreni s-a “mobilizat” şi a organizat propria acţiune. Dl. Azzola, consilier personal al primarului Paul Cristea, a însoţit câţiva cetăţeni ai comunei Şendreni, beneficiari de venit minim garantat şi i-a pus să dea foc anvelopelor, plasticului şi a celorlalte deşeuri de pe rampa de gunoi improvizată. Au făcut-o temeinic, cu motorină şi chibrit.Aşa ceva nu se face în Uniunea Europeană. Aşa ceva face doar o administraţie locală care doar se pretinde a fi modernă şi competentă. În realitate, este instinctul comunist de a ascunde urmele administraţiei incompetente. De a băga gunoiul sub preş. Nu se mai poate face aşa ceva. La Şendreni, cetăţenii înţeleg că au şi obligaţii dar şi drepturi de cetăţean european. Cum ar fi dreptul de a avea o administraţie locală competentă, care îngrijeşte comuna după regulile europene.

Iar dacă Primăria Sendreni nu ştie, eu si colegii mei din USR Şendreni o vom învăţa să se poarte pe măsura cetăţenilor comunei. Dacă nu poate, o vom ajuta.Dar dacă nu vrea, o vom obliga.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi

www.BogdanRodeanu.ro